2020-12-12

Sól konieczna do życia i chroniąca zdrowie jest zatruwana jodem i cyjankami.

Katarzyna Hoffman

 

Sól czyli chlorek sodu (NaCl) jest niezbędna do życia!

W roztworze soli pływają nasze mózgi, sól myje i dezynfekuje łzami nasze oczy, z soli powstaje kwas solny w żołądku konieczny do trawienia pokarmów, sok trzustkowy oraz pot, sól agreguje gluten ze zbóż (pszenicy, owsa i jęczmienia) w naszych żołądkach zmniejszając w ten sposób jego wchłanianie co chroni przed nadciśnieniem, cukrzycą, otyłością, zawałami i wylewami, czyli konsekwencjami odkładania się gumy do żucia w tętnicach i narządach.

Sól zatem nie tylko jest konieczna do życia ale także chroni przed chorobami "cywilizacyjnymi" poprzez zmniejszanie wchłaniania glutenu!

Sól agreguje gluten - jest stosowana w procesie oddzielenia glutenu (gumy do żucia) od skrobi - bardzo słone ciasto jest wyrabiane i po wyrobieniu wypłukiwana jest z niego skrobia a pozostaje guma do żucia, czyli gluten. Bez soli gluten jest zbyt płynny i wypłukuje się z ciasta wraz ze skrobią.

Jod zwiększa lepkość krwi zmniejszając w ten sposób krwotoki - dlatego jest stosowany od dawna w postaci jodyny, którą dezynfekuje się rany i skórę przed operacjami.
Mechanizm zwiększania lepkości krwi jest ciekawy - jod jest katalizatorem polimeryzacji kwasu mlekowego - powoduje, że ten fizjologiczny składnik krwi zamienia się w galaretkę czyniąc krew bardziej lepką co hamuje krwotoki ale powoduje także skoki ciśnienia - szczególnie odczuwalne u starszych i aktywnych fizycznie ludzi.

Dodawanie jodu do soli powoduje skoki ciśnienia u jej konsumentów - co powoduje zmniejszenie konsumpcji zatrutej jodem soli, a to z kolei powoduje zwiększenie wchłaniania glutenu - i w efekcie oszukani za pomocą jodu ludzie unikają soli i odkładają gluten w swoich tętnicach co powoduje u nich pojawienie się prawdziwego i trwałego nadciśnienia oraz cukrzycy, demencji itd.

Nadmiar jodu wpływa także niekorzystnie na płodność kobiet, bo sztucznie zwiększa lepkość śluzu utrudniając zapłodnienie.

Medycyna jak widać w każdej sprawie oszukuje, szkodzi i okrada swoich naiwnych klientów - w tym przypadku zatruwa sól jodem, żeby spadało spożycie soli i wzrastała ilość ciśnieniowców, cukrzyków i zawałowców, którym można sprzedaćinsulinę i leki kardiologiczne.

Ludzie wierzący mogą przeczytać w Księdze Kapłańskiej, że każda mączna ofiara pokarmowa musi byc dobrze posolona, niekiszona i z najczystszej mąki.
Bóg zdaje się sugeruje, że sól jest konieczna do pokarmów zbożowych, kiszonek jeść nie należy a celulozowy pył z mielonych otrębów czyli "pełen przemiał" z jakiegoś powodu zdrowy nie jest (pył celulozy krystalicznej niszczy delikatną tkankę nerwową).

W tej sytuacji człowiek myślący musi sie zastanowić kto kłamie - Bóg czy zindoktrynowani bzdurami, bezmyślni lekarze?

Tradycyjnie wita sie gości chlebem I SOLĄ bo sam chleb bez soli może być odebrany jako próba otrucia gości a nie ich przywitania!

W języku angielskim występuje idiom "salted man" czyli posolony człowiek, oznaczający człowieka inteligentnego czy też błyskotliwego. Jadanie solidnie posolonych posiłków sprzyja inteligencji, bo zapobiega gromadzeniu w mózgu glutenowej gumy.

Dobra, gruba sól kamienna z Kłodawy bez żadnych dodatków jest z tego co wiem dostępna np. w marketach Auchan w opakowaniach 3kg. W mniejszych opakowaniach sól jest zatruta jodem. Sól z dodatkiem żelazocyjanku potasu (E536) jako rzekomy przeciwzbrylacz, potencjalnie trujących barwników (tzw himalajska) i innych chemicznych dodatków także jest niejadalna.
 
W soli substancją czynną chroniącą zdrowie i konieczną do życia jest chlorek sodu - i NIC więcej.

Nie należy się sugerować nachalnymi sugestiami na opakowaniach soli sugerującymi robienie kiszonek! Co prawda kiszonki mleczne są bezpieczne, bo zawierają białka mleka blokujące wchłanianie glutenu ale kiszone warzywa dość skutecznie zwiększają wchłanianie glutenu a w konsekwencji sprzedaż insuliny.

O szkodliwości kwasów z owoców i kiszonek w osobnym artykule.

Na zdjęciach nieliczne rodzaje soli niezatrutej dodatkami: 

 





Proszę udostępniać, kopiować, rozprowadzać, dyskutować i w miarę możliwości wspierać finansowo moje wysiłki edukacyjne:

  • paypal
  • przelewy krajowe:  61 1020 1068 0000 1802 0292 1096
  • przelewy międzynarodowe: PL61 1020 1068 0000 1802 0292 1096



 

No comments:

Post a Comment

O naturze pasożytnictwa.

 Katarzyna Hoffman   W przyrodzie żaden pasożyt nie eksploatuje nadmiernie swojego żywiciela, bo powoduje to jego własną szkodę, a że w zasa...