2019-02-16

Cenne i zdrowe pokarmy - oczerniane w mediach, bo szkodliwe dla zysków biznesu medycznego

Wszyscy słyszymy bez przerwy histeryczne próby wywoływania niechęci do wielu pokarmów, które są cenne i jako, że nie wywołują chorób są zagrożeniem dla zysków medycyny i farmacji. Postanowiłam stworzyć listę szkodliwych kłamstw służących oczernianiu zdrowej i dobrej żywności aby ludzie jedli więcej tej szkodliwej, polecanej przez dietetyczki wyedukowane przez farmację na kursach kuchennego makijażu.

- kukurydza - jeden z najcenniejszych pokarmów, nie zawierający glutenu powodującego cukrzyce, nadciśnienie, otyłość, zawały, wylewy i nowotwory - jest permanentnie oskarżana o bycie GMO, czyli bycie żywnością zmodyfikowaną genetycznie. Jest to bardzo szkodliwa bzdura - skrobia kukurydziana jest pokarmem nie posiadającym wad i dlatego opluwanym w mediach przez producentów insuliny i pozostałych lekarstw, bo jedzenie kukurydzy zmniejsza spożycie pszenicy, jęczmienia, orkiszu i owsa zawierającyhc gluten.

- jajka - najcenniejsze źródło białka, pokarm bez wad. Oskarżane o wysoką zawartość jednej z najcenniejszych substancji pokarmowych - cholesterolu. Gdy w organizmie dochodzi do uszkodzenia tkanek - np. gluten uciska mózg i dochodzi do jego uszkodzeń - wątroba produkuje więcej cholesterolu aby naprawić uszkodzenia. Wysoki cholesterol to objaw uszkodzenia tkanki nerwowej - zwykle przez mechaniczny ucisk glutenu i zniszczenia wywoływane przez celulozowy pył (celulozę krystaliczną) z "pełnego" przemiału i wypełniaczy leków.

- ryż jest oskarżany o skażenie arszenikiem - nigdy realnie tego nie stwierdzono ale w mediach pełzają takie szkodliwe plotki. Ryż nie zawiera glutenu, więc jest pokarmem znienawidzonym przez biznes medyczno-farmaceutyczny.

- banany - wyjątek wśród owoców - nietrujący i niekwaśny owoc pełen potasu - w świadomości naiwnych kobiet jest siedliskiem pająków i przemycanych z Afryki narkotyków. podobnie jak inne zwalczane pokarmy - nie ma w nim glutenu i to jest jego przewinienie.

- czerwone mięso - wołowina i baranina - najcenniejsze pokarmy w przyrodzie - są wg ogłupionych bzdurami medycyny dietetyczek bardzo szkodliwe. Mogą zawierać rzekome priony powodujące chorobę wściekłych krów (krowy zatrute manganem przez farmację świetnie pozorują istnienie rzekomych prionów). Mięso owszem - musi byc pozbawione łoju poprzez jego wykrojenie i/lub usunięcie z powierzchni wody, w której się gotuje - ale poza tym ważnym szczegółem jest bardzo cennym pokarmem pełnym wartości. Mięso białe, czyli kurczaki i indyki są karmione zbożami - mięso jest przerośnięte glutenem - dlatego często jest gumowate. Gluten z kwaśną żurawiną czy ogórkiem to przepis na zwiększone jego wchłanianie - co powoduje dochodowe choroby cywilizacyjne. Zwróćcie uwagę, że tradycyjny indyk z kwaśną żurawiną to szkodliwy absurd dietetyczny, podobnie jak kropienie cytryną łososia i pstrąga - gumowych ryb hodowlanch karmionych zbożem.

- cebula - zawiera aminokwas cysteinę niezbędną do posiadania odporności. Cebuli nie trzeba jeść na surowo - można ją dusić, gotować i lekko smażyć. 2 cebule w tygodniu zapewniają całkowity brak grypy i przeziębień - bez konieczności przyjmowania zastrzyków z trucizn w charakterze szczepionek!

cdn ...

O naturze pasożytnictwa.

 Katarzyna Hoffman   W przyrodzie żaden pasożyt nie eksploatuje nadmiernie swojego żywiciela, bo powoduje to jego własną szkodę, a że w zasa...