2019-02-13

Epidemia cukrzycy i nadciśnienia - czyli skutki promocji fikcyjnej witaminy C.

 



Od połowy XX wieku, czyli od momentu gdy farmacja opanowała masową produkcję insuliny, oszuści z medycyny intensywnie promują pokarmy kwaśne - kiszonki, owoce i soki twierdząc, że rzekomo zawarta w nich rzekoma witamina C jest rzekomo zdrowa.

Przyjrzyjmy się bliżej sprawie - witamina C to kwas askorbinowy - znajdziemy go w pomarańczach i mandarynkach. W cytrynie nie ma kwasu askorbinowego - jest kwas cytrynowy, w kiszonej kapuście i ogórkach nie ma kwasu askorbinowego - jest kwas mlekowy. Sprawa zaczyna być podejrzana.

Mamy zatem do czynienia z piętrową bzdurą - mamy jeść kiszonki i owoce, gdyż jest w nich rzekoma witamina C, której w nich nie ma (poza pomarańczami i mandarynkami) a są inne organiczne kwasy karboksylowe.

A zatem po co medycyna intensywnie promuje kwasy organiczne w pożywieniu? Przyczyna jest jasna jeśli zauważymy, że mądre ludy nie jedzą chleba kiszonego - jedzą pity, mace, przaśniki i naleśniki - unikają jedzenia zbóż na kwaśno a swoje pieczywo bardzo solidnie solą i jeśli mają taką możliwość spożywają z serem.

Kwasy organiczne zmiękczają znaną wszystkim gumę do żucia, czyli występujący w zbożach gluten - co powoduje, że lawinowo wzrasta jego wchłanianie. Gluten w tętnicach powoduje nadciśnienie, zawały, wylewy, zakwaszenie a w konsekwencji gnicie niedokrwionych tkanek i porost grzybów (nowotworów). Gluten w trzustkach powoduje cukrzycę - w mózgach demencje i zaburzenia hormonalne.

Medycyna nie istnieje bez celowego szkodzenia ludziom za pomocą fałszywych i szkodlwych porad żywieniowych - epidemia chorób cywilizacyjnych z jaką mamy w tej chwili do czynienia to efekt kłamstw medycyny, które przez ostatnie 3 pokolenia w ludzkiej świadomości stały się prawdami.

Pieczywo należy jeść niekiszone (drożdźówki, chałki, pity, naleśniki) bez kwaśnych konserwantów, dobrze posolone solą niezatrutą jodem ani innymi dodatkami i oczywiście z miękkim serem/śmietaną/mlekiem.

Sól agreguje gluten zmniejszając jego wchłanianie, białka mleka blokują wchłanianie glutenu.


Proszę udostępniać, kopiować, rozprowadzać, dyskutować i w miarę możliwości wspierać finansowo nasze wysiłki edukacyjne (w tytule przelewu wpisać darowizna):

  • paypal
  • przelewy krajowe:  61 1020 1068 0000 1802 0292 1096
  • przelewy międzynarodowe (IBAN): PL61 1020 1068 0000 1802 0292 1096












No comments:

Post a Comment

O naturze pasożytnictwa.

 Katarzyna Hoffman   W przyrodzie żaden pasożyt nie eksploatuje nadmiernie swojego żywiciela, bo powoduje to jego własną szkodę, a że w zasa...