Jeśli w jakiejś sprawie dostrzegamy wiele różnych kłamstw - to możliwe jest ustalenie prawdy poprzez odnalezienie wspólnego motywu powstania tych kłamstw. Na przykład - oszuści z medycyny twierdzą, że w cytrynie jest witamina C a my wiemy, że witamina C to kwas askorbinowy i w cytrynie nie ma go ani miligrama - to zadajemy pytanie: dlaczego medycyna chce, żebyśmy jedli kwas cytrynowy? W jabłkach jest kwas jabłkowy - askorbinowego brak, askorbinowy jest jedynie w pomarańczach i mandarynkach. Podobnie z kapustą kiszoną, ogórkami kiszonymi i kiszonymi burakami - nie ma w nich ani miligrama witaminy C - jest za to kwas mlekowy. Pytanie o motyw ulega zatem małej modyfikacji: dlaczego oszuści z medycyny chcą abyśmy jedli kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy oraz mlekowy) ? Wspólnym motywem powstania powyższych kłamstw jest chęć zwiększenia spożycia kwasów organicznych. Co zatem kwasy organiczne robią w naszych żołądkach, że medycyna bardzo je lubi a ludzie od nich wpadają w choroby?
Kwasy niszczą szkliwo zębów ale to za mała szkoda, żeby tak intensywnie promować fikcyjną witaminę C. W jakie interakcje wchodza zatem kwasy organiczne w żołądkach ludzi? Wiemy, że krowy w jednym ze swoich czterech żołądków prowadzą fermentację kwasową - fermentują celulozę z trawy i żywią się de facto produktami tej fermentacji - kwasami i alkoholami (są stale troszeczkę pijane stąd te ich maślane oczy). A zatem produkty fermentacji same w sobie nie niszczą zdrowia, bo krowy mają się dobrze. Jeśli jednak sfermentowana treść pokarmowa zawierająca gluten znajdzie się w niewłaściwym żołądku dochodzi do tragedii - wchłonięty gluten powoduje piorunującą kwasicę i zwykle śmierć krowy.
Dlatego nie należy karmić bydła zbożami glutenowymi (pszenicą, owsem ani jęczmieniem) i nie należy bydła stresować, gdyż może to zaburzyć proces przemieszczania się treści w żołądkach i doprowadzić do śmierci krowy.
Każdy kto przyglądał się hodowli krów wie, że hodowcy bardzo pilnują aby krowy nie miały kontaktu ze sfermentowaną (zakiszoną) pszenicą, owsem ani jęczmieniem - bo są dla krów trujące. Kwasy organiczne w ich żołądkach dodatkowo zmiękczają i upłynniają zbożowy gluten znacząco zwiększając jego wchłanianie. Profesjonalne pasze dla bydła zawierają kazeinę (białko mleka) chroniącą przed wchłanianiem glutenowej gumy ze zbóż.
Jeśli krowa, która zjadła zakiszone zboże glutenowe nie otrzyma natychmiast wiadra mleka do wypicia aby zablokować wchłanianie glutenu - to spowoduje on jej śmierć w wyniku udaru mózgu, zawału serca lub niewydolności wielonarządowej wywołanej uduszenie tkanek przez gluten. Choroba ta nazywana jest kwasicą bydła. Guma do żucia (gluten) zamyka światło naczyń krwionośnych powodując martwicę tkanek i śmierć lub wyniszczenie.
Koń może jeść owies i szkodzi mu on powoli ale dla krowy owies jest trucizną - układy pokarmowe tych zwierząt są bardzo różne - krowa ma w sobie dodatkowo reaktor fermentacji kwasowej.
U człowieka jedzenie kwasów organicznych także powoduje zwiększone wchłanianie glutenu i stopniowe zniszczenie nim tętnic i narządów a w efekcie cukrzycę, nadciśnienie, otyłość, demencje, zawały i wylewy. Niewydolna trzustka przerośnięta gumą do żucia nie jest w stanie utrzymywać właściwego poziomu cukru na odpowiednim poziomie i pojawia się popularna dziś otyłość - skutek uboczny promowania owoców i kiszonek w celu wywoływania cukrzycy.
Wystarczy teraz skojarzyć, że rzekomą witaminę C "odkryto" chwilę po tym gdy farmacja nauczyła się produkować insulinę aby zrozumieć bandycki model biznesowy, który powoduje, że media bez przerwy promują owoce,soki i kiszonki. Dietetyka to rzemiosło wyspecjalizowane w wywoływaniu chorób a nie utrzymywaniu ludzi w zdrowiu!
Co ważne - kwasy nieorganiczne - jak kwas solny w żołądku czy kwas ortofosforowy w Coca-Coli regular nie upłynniają glutenu i nie zwiększają jego wchłaniania! Mamy zatem paradoks - sok owocowy niszczy zdrowie a Cola regular nie! Cole smakowe i Zero mają kwas cytrynowy i niszczą zdrowie.
Gdy po wyczerpującej analizie medycznych kłamstw wiemy już po co bandyci z medycyny promują kwaśne owoce oraz kiszonki - możemy spokojnie jeść niekiszone, białe pieczywo z miękkim serem blokującym wchłanianie glutenu - bez strachu, że odkładający się w tętnicach i narządach gluten spowoduje zniszczenia skutkujące cukrzycą, nadciśnieniem, otyłością, demencją, zawałem czy wylewem.
Zrozumcie proszę biednych farmaceutów! Bez miliarda cukrzyków ich insulinowy biznes nigdy nie wyszedłby z garażu - więc musieli "odkryć" rzekomą witaminę C i wciskać Wam swoje kwaśne kłamstwa aby wywołać epidemię cukrzycy a przy okazji otyłości, nadciśnienia, demencji, zawałów i wylewów! To wszystko farmacja zrobiła dla dobra ludzkości - nie dla jakichś swoich partykularnych interesów!
Proszę udostępniać, kopiować, rozprowadzać, dyskutować i w miarę możliwości wspierać finansowo moje wysiłki edukacyjne:
-
paypal
- przelewy krajowe: 61 1020 1068 0000 1802 0292 1096
- przelewy międzynarodowe: PL61 1020 1068 0000 1802 0292 1096