2021-01-21

Dlaczego zarówno łososie oceaniczne jak i hodowlane są naturalnie trujące?

Borys Krupa, Katarzyna Hoffman

 

Dlaczego zarówno łososie oceaniczne jak i hodowlane są naturalnie trujące?

Łososie w naturze żywią się krylem - małymi skorupiakami posiadającymi pancerzyki zrobione z pomarańczowej żywicy utwardzonej jonami wapnia.
Kryl i krewetki wytrawione kwasem solnym uwalniają tę żywicę i każdy może ją zobaczyć na własne oczy.
 
Łosoś hodowlany musi być karmiony krylem aby jego mięso przypominało mięso łososia - bez pomarańczowej żywicy z kryla mięso łososia nie jest wybarwione na charakterystyczny kolor.
 
Kryl jest bardzo tani, więc podejmowane są próby karmienia nim innych zwierząt - tak powstał pstrąg łososiowy - czyli pstrąg zatruwany krylem o mięsie koloru łososiowego.
 
Kropienie łososia cytryną znacząco zwiększa wchłanianie pomarańczowej żywicy i jest rodzajem okrutnego samookaleczenia!
 
Jedzenie krewetek i łososia powoduje znaczną niewydolność układu nerwowego i hormonalnego - obniża sprawność intelektualną, powoduje alergie i białaczki!
 



 

Proszę udostępniać, kopiować, rozprowadzać, dyskutować i w miarę możliwości wspierać finansowo nasze wysiłki edukacyjne:

  • paypal
  • przelewy krajowe:  61 1020 1068 0000 1802 0292 1096
  • przelewy międzynarodowe (IBAN): PL61 1020 1068 0000 1802 0292 1096
 

No comments:

Post a Comment

O naturze pasożytnictwa.

 Katarzyna Hoffman   W przyrodzie żaden pasożyt nie eksploatuje nadmiernie swojego żywiciela, bo powoduje to jego własną szkodę, a że w zasa...