2021-05-23

Depresja i jej pochodne - choroby powodowane odkładaniem złogów w tkance nerwowej.

 


Czytając tę notatkę mogą Państwo doświadczyć ciężkiego dysonansu poznawczego, gdyż jej tezą jest nieistnienie chorób psychicznych (!)

Wszystkie tak zwane choroby psychiczne są de facto chorobami organicznymi spowodowanymi przez chemiczne i/lub mechaniczne uszkodzenia tkanki nerwowej. Zaburzenia psychiczne są jedynie objawami i mechanizmami obronnymi mającymi chronić chorych przed cierpieniem - nie chorobą a jej objawami. Zdrowy układ nerwowy może poradzić sobie nawet z najcięższymi wyzwaniami psychicznymi jakie mogą spotkać człowieka - problem się zaczyna, gdy uszkodzony układ nerwowy nie daje sobie rady z wyzwaniami codzienności.

Analizowanie zatem objawów psychicznych u ludzi cierpiących na choroby czysto organiczne jest tylko jednym z wielu debilizmów, z jakich żyją oszuści z medycyny a nie sensowym działaniem terapeutycznym. 

Dla przykładu, człowiek, który złamał nogę, cierpi, jest poirytowany, rozdrażniony, może nawet agresywnie żądać pomocy - to są objawy psychiczne cierpienia spowodowanego złamaniem, które należy rozumieć a nie używać ich do diagnostyki urazu nogi. 

O ileż cięższe bywają objawy psychiczne powodowane uszkodzeniem tkanki nerwowej przez złogi zasychających żywic, poliestrów czy olejów schnących promowanych intensywnie  przez bandytów z medycyny i farmacji jako rzekomo zdrowe bądź przez zwapnienia powstające jako skutek uboczny nadmiernie intensywnego życia seksualnego!

Oczywiście istnieją trudne emocjonalnie i psychicznie sytuacje życiowe ale są one jedynie używane do budowania fałszywych racjonalizacji dotyczących przyczyn schorzeń dających objawy psychiczne. Człowiek ze zdrowym układem nerwowym traktuje sytuacje trudne psychicznie jako wyzwania, człowiek pouszkadzany poliestrami, żywicami, glutenem, zwapnieniami itp będzie szukał przyczyn swoich problemów psychicznych w trudnej sytuacji życiowej, toksycznych relacjach itp - a oszuści z medycyny będą dostarczać fałszywych racjonalizacji i kolejnych trucizn niszczących układ nerwowy.  

Psychoterapia to rozmowa o emocjach - o ile nie jest indoktrynacją poglądami terapeuty/ki - jest dobra dla ludzi zdrowych, bo pozwala rozwijać samoświadomość. Leczenie farmakologiczne jest konieczne jedynie w stanach wymagających uspokojenia - w innych przypadkach jest typowym procesem niszczenia zdrowia jaki farmacja planowo realizuje na wszystkich swoich klientach niezależnie od schorzenia.

Najczęstszymi czynnikami powodującymi infiltrację tkanki nerwowej i jej stopniowe uszkadzanie przez powstające złogi oraz źródłami tych czynników są:

  • żywice i ich prekursory - koszenila (najtańszy czerwony barwnik - mielone owady - czerwie, stosowany często w lekach), skorupiaki, krewetki, łosoś (w naturze i hodowli jedzący kryla zawierającego trującą pomarańczową żywicę), szczepionki (np. kwas maleinowy), leki, suplementy, żywica chmielu w piwie, żywiczne owoce (np. śliwki, mango), nalewki sosnowe/bursztynowe, jałowcówka (gin) itd.
  • polimeryzujące trwale estry - niektóre owoce intensywnie promowane przez bandytów z farmacji - np. maliny, jeżyny oraz sezonowe u nas arbuzy. Uszkadzając układ nerwowy współczulny powodują one poronienia, wady wrodzone, rozwojowe, uszkodzenia wzroku, zgryzu, krzywice, alergie i białaczki. Są przez to jednym z ważnych filarów biznesu medyczno-farmaceutycznego.
  • garbniki/taniny - uszkadzają białka, znajdują się w winogronach, czarnym bzie, porzeczkach, wiśniach i wielu innych owocach a także niefermentowanej (zielonej) herbacie.
  • gluten (guma do żucia, naturalny polimer białkowy) z niektórych zbóż (pszenica, owies, jęczmień, orkisz, samopsza itd) oraz pokarmy nim zanieczyszczone (żyto) bądź przerośnięte - np. gumowy drób i wieprzowina. Gluten jest jadalny gdy jego absorpcja jest zablokowana przez białka mleka. Makaron czy naleśniki z serem to świetne jedzenie - ale makaron z pomidorami czy naleśniki z dżemem bez sera czy śmietany stopniowo niszczą zdrowie, gdyż kwaśne pokarmy znacząco zwiększają wchłanianie glutenu.
  • oleje schnące - lniany, konopny oraz frakcje schnące nierafinowanych olejów jadalnych (np. rzepakowego). Trudno jest dziś kupić niezafałszowaną nieznanej jakości olejami oliwę z oliwek, więc lepiej używać rafinowanego oleju słonecznikowego. Stosowany osłonowo na wrzody żołądka śluz siemienia lnianego nie jest trujący jedynie wtedy, gdy oddzielimy go od nasion zawierających trujący olej schnący - olej lniany nadaje się do produkcji farb i pokostów a nie do spożycia!
  • zwapnienia, które tworzą się w tkance nerwowej w wyniku nadmiernej aktywności seksualnej. Częsta u homoseksualistów choroba - AIDS nie jest spowodowana żadnym wirusem - jest to utrata odporności wynikająca z załamania czynności hormonalnej tkanki nerwowej duszonej zwapnienianiami, która prowadzi do licznych infekcji wirusowych i grzybicznych. Najprostsza i skuteczna metoda usuwania zwapnień z tkanki nerwowej to użycie metabolitów alkoholu. Czysta wódka przed samym snem (aby uniknąć życia "na gazie" i uzależnienia). Czysty alkohol ma znane działanie neuroprotekcyjne. Alkohole smakowe/kolorowe zawierają kwasy, żywice (piwo), poliestry, garbniki (wino) itd - niszczą zdrowie!
  • pył celulozy krystalicznej z mielonego pyłu celulozowego (z produktów tzw. pełnoziarnistych) - produkty mączne należy jeść wyłącznie z najczystszej mąki a nie z mielonych otrębów, słomy i butów młynarza! Kryształy celulozy krystalicznej kaleczą delikatną tkankę nerwową.
  • kryształy szczawianów wapnia ze szczawiu, szpinaku i rabarbaru.
  • inne naturalne polimery - jak np. naturalny lateks z mniszka lekarskiego zwanego mleczem. W sprzyjających okolicznościach lateks z mniszka może gwałtownie sieciować w tkance nerwowej doprowadzając do jej ciężkich uszkodzeń.
  • akrylany i poliamidy - substancje wypełniające leków, szczepionek i suplementów. 

Ta lista z pewnością nie wyczerpuje wszystkich czynników uszkadzających tkankę nerwową.

Istnieją różne metody rozpuszczania i usuwania złogów z tkanki nerwowej - ale sprawą podstawową jest zrozumienie, że proces mycia a tym samym przywracania zdrowia musi byc powolny aby zapobiec nadmiernym objawom zatrucia wtórnego tym co jest w tkankach rozpuszczane.

Tkanka nerwowa, gdy zostanie oczyszczona z poliestrowych, żywicznych, olejowych czy wapiennych złogów jest zwykle zdolna do regeneracji. A zatem czytajcie naszego bloga, identyfikujcie przyczyny Waszych dolegliwości i stopniowo się ich pozbywajcie odzyskując zdrowie.

  1. Czytajcie bloga.
  2. Identyfikujcie przyczyny waszych dolegliwości.
  3. Eliminujcie z życia bądź neutralizujcie czynniki szkodzące zdrowiu.
  4. Stopniowo sprzątajcie siedziby Waszych dusz - rozpuszczajcie złogi zgodnie z opisanym na blogu protokołem (latte z prądem bądź inna kombinacja rozpuszczalników jeśli jest potrzeba).

Dlaczego medycyna oszukuje, truje, okrada i zabija naiwnych, wierzących w nią ludzi? Medycyna została stworzona w celu ochrony interesów naszego gatunku a nie jednostek. Każdy gatunek na Ziemi potrzebuje mieć naturalnego wroga zabijającego słabsze i gorzej przystosowane osobniki aby uniknąć degeneracji całej popuacji. Selekcja i ewolucja muszą trwać aby mogło trwać życie.

Blog ten został stworzony (trochę na kolanie) aby zwiększyć szanse przetrwania intelektualnie silniejszych jednostek, które są w stanie krytycznie analizować informacje zamiast podążać za fałszywymi autorytetami (głównie debilami w białych fartuszkach spod znaku węża Eskulapa) wykonując prymitywny instynkt stadny zwierząt.

Powodzenia! 

 

Proszę udostępniać, kopiować, rozprowadzać, dyskutować i w miarę możliwości wspierać finansowo nasze wysiłki edukacyjne (proszę w tytule przelewu wpisać darowizna) :

  • paypal
  • przelewy krajowe:  61 1020 1068 0000 1802 0292 1096
  • przelewy międzynarodowe (IBAN): PL61 1020 1068 0000 1802 0292 1096

 

 

2021-05-07

Jak usunąć szkodliwe szczawiany ze szpinaku a jak z organizmu?

 


 

Szpinak, szczaw i rabarbar zawierają kwas szczawiowy, który tworzy w tkankach nierozpuszczalne w wodzie kryształy szczawianu wapnia. Kryształy te stopniowo tworzą złogi niszczące stawy, nerki i mózgi.

Jak przygotować szpinak aby nie niszczył zdrowia - czyli jak usunąć z niego szczawiany?

  1. kup całe liście, dokładnie umyj i usuń z nich wszelkie owady. Owady powinny być bardzo skrupulatnie usuwane z warzyw gdyż ich pancerzyki rozpuszczone w kwasie solnym w żołądku uwalniają żywice niszczące tkankę nerwową!
  2. zmiksuj czyste liście
  3. dodaj 500ml wody na 500g szpinaku i pół łyżeczki sody oczyszczonej. Soda oczyszczona czyli wodorowęglan sodu zamieni wszystkie szczawiany w szczawian sodu rozpuszczalny w wodzie i łatwy do usunięcia.
  4. namocz zmiksowany szpinak w wodzie z sodą oczyszczoną minimum pół godziny.
  5. wypłucz, odcedź i najlepiej wyrzuć a zamiast szpinaku użyj sałaty.

Smacznego!

Jeśli uświadomiłeś sobie, że od dawna niszczysz swoje stawy, nerki i mózg kryształami szczawianu wapnia - powinieneś zamienić je w rozpuszczalny w wodzie szczawian sodu i usunąć z tkanek. Soda oczyszczona rozpuszcza szczawian wapnia zamieniając go w szczawian sodu. Równanie reakcji dla geeków: CaC2O4 + 2NaHCO3 -> Na2C2O4 + Ca(HCO3)2. Tym razem reakcja przebiega nie w garnku a w twoich tkankach. Polecam jednak unikać jedzenia pokarmów zawierających szczawiany - bo rozpuszczanie kryształów tkankach bywa bolesne.

Fałszywe tezy, że śmietana czy jajko chronią przed kwasem szczawiowym są rozpowszechniane aby ludzie niszczyli sobie zdrowie szczawianami. Śmietana chroni przed wchłanianiem glutenu, przed szczawianami nie chroni zupełnie. Jajko nie chroni przed niczym, choć jest cennym pokarmem pozbawionych jakichkolwiek wad.

 

 

How to remove oxalic acid from spinach and from your body?

 


 

Spinach, rhubarb and sorrel contain oxalic acid which forms calcium oxalate crystals which are insoluble in water. These crystals are stored in tissues and gradually damage them. 

Joints, brains and kidneys of spinach lovers are gradually damaged.

  1. buy whole leaves, wash it and cautiously remove any insects. Insects are to be avoided in food as their shells dissolved by stomach acid release toxic resins damaging nerve tissue!
  2. mix the leaves
  3. add 16oz water and 1/2 tea spoon of baking soda per 1lb spinach (ca. 500ml and 2g per 500g) to turn any oxalates into sodium oxalate which is soluble in water and can be easily rinsed.
  4. soak the mixed leaves for at least 1/2 hour and then rinsed well with water
  5. drain it off and throw away, use lettuce instead.

enjoy your meal! 

If you are already damaging your joints, brains and kidneys with insoluble calcium oxalate crystals - you need to turn them again into soluble sodium oxalate using baking soda. Chemical equation for geeks: CaC2O4 + 2NaHCO3 -> Na2C2O4 + Ca(HCO3)2. This time the reaction will have place not in a pot but in your body tissues.

False claims that cream or eggs protect against oxalic acid are spread to make people damage their health with oxalates. Cream blocks absorption of gluten, it does not protect against oxalates at all! Eggs do not protect against anything, although are a perfect food without any drawbacks.

 

Please share, copy, distribute, discuss and consider supporting our educational efforts: 

  • paypal
  • international transfers:
    • IBAN: PL61 1020 1068 0000 1802 0292 1096 
    • BIC (SWIFT):  BPKOPLPW 61 1020 1068 0000 1802 0292 1096

 

 

 

2021-04-27

Depression & co are diseases caused by deposits choking nerve tissue.


 

 

You may get a severe cognitive dissonance now when I state that there are no mental diseases at all (!)

All so called mental diseases are in fact organic diseases caused by chemical and/or mechanical damages of nerve tissue. Mental disorders are only symptoms and defense mechanisms against suffering - they are NOT a disease but its symptoms!

Of course, there are emotionally and psychologically difficult situations in life, but they are usually used to construct false rationalizations about the causes of psychiatric conditions. A person with a healthy nervous system treats mentally difficult situations as challenges, a person damaged with polyesters, resins, gluten, calcifications etc., will look for the causes of mental problems in a difficult life situation, and medical criminals will eagerly provide false rationalizations and further poisons that destroy the nervous system. 

Psychotherapy is a conversation about emotions - it is good for healthy people because it helps to develop self-awareness. Pharmacological treatment is necessary only in conditions requiring sedation - in other cases it is a common health destruction process that pharma criminals perform on all its clients. 

Most popular factors and their sources gradually infiltrating and thus damaging nerve tissue which together lead to mental problems are:

  • resins and their precursors - cochineal (cheapest red dye made from insect shells), shellfish, salmon (naturally eating krill containing resins which make its meat orange), vaccines (e.g. maleic acid), drugs, supplements, hop resin in beer, plums, amber/pine tinctures.
  • polymerising esters - some fruits heavily promoted by pharma criminals are toxic - i.a. raspberries, blackberries as they cause miscarriages, birth and developmental defects, allergies and leukemia.
  • taninns - wine, grapes, elderberries, blackcurrant and many more. 
  • gluten (aka chewing gum) from some grains (wheat, oats and barley plus foods contaminated/infiltrated with it like chicken, turkey or rye). Gluten is edible when its absorption is blocked by milk proteins. Mac & cheese is a perfect food but mac and tomatoes without cheese is a slowly acting poison as acidic foods like tomatoes vastly increase gluten absorption. 
  • drying oils - lineseed oil and drying (polyunsaturated) fractions of unrefined edible oils. It is hard to buy not falsified olive oil so be cautious when buying olive!
  • calcifications which are formed in nerve tissue when excessive sex is an issue. Note that AIDS is not caused by any virus, it is an immunity damage caused by breakdown of nerve tissue hormonal activity. Easiest and powerful cure in this case is to dissolve these calcifications with methabolites of pure alcohol used before sleep to avoid addiction (pure vodka is ok, wine, beer and tinctures damage health with their resins and polyesters).  

 ........... much more to be listed

There exist many means to dissolve and remove harmful deposits from nerve tissue - but one needs to understand that the cleaning (and thus healing) process must be slow to avoid excessive symptoms of secondary poisoning with what is being dissolved in all tissues (not only the brain). Nerve tissue when cleaned is in most cases able to regenerate. So feel free to study the blog and gradually regain your health and life.

  1. Study the blog and identify cause(s) of your depression.
  2. Stop harming yourself
  3. Gradually clean up your soul

Why medicine is misleading, poisoning, robbing and killing people instead of curing them? 

Medicine was created to do so. Every species on Earth needs to have its natural enemy killing weaker individuals to avoid degeneration and extinction of the whole population. This blog was created to give some chances to survive the medical genocide to people who are able to think independently.

 

Good luck folks! 


Please share, copy, distribute, discuss and consider supporting our educational efforts: 

  • paypal
  • international transfers:
    • IBAN: PL61 1020 1068 0000 1802 0292 1096 
    • BIC (SWIFT):  BPKOPLPW 61 1020 1068 0000 1802 0292 1096

    

2021-04-25

A pandemic of common cold killing people with vaccine-damaged immunity.


 

Most of the alleged "covid-19" infections are asymptomatic or mild. Millions of infected people recover often without realizing it. These people are millions of evidences that the covid-19 virus is not a problem for people with normal, intact immunity. 

On the other hand, a few percent of those infected become seriously ill and a few percent of them die. 

This is the statistical picture of a "pandemic". Since the overwhelming majority of people have no problem defeating the infection, it means that this virus is completely harmless and trouble-free. A serious problem, however, is that part of the population has damaged immunity (most commonly by flu vaccinations). 

These elementary, logical conclusions are too difficult to be stated by medical "professionals" indoctrinated with harmful and false "knowledge" additionally biased due to the sources of funding. 

Nobody talks about these facts in lamestream media, because 80% of the media's revenues come from pharma advertisements. 

You can read about how to restore immunity damaged by vaccinations containing neurotoxic resin precursors in my other blog posts.

 

Please share, copy, distribute, discuss and consider supporting our educational efforts: 

  • paypal
  • international transfers:
    • IBAN: PL61 1020 1068 0000 1802 0292 1096 
    • BIC (SWIFT):  BPKOPLPW 61 1020 1068 0000 1802 0292 1096

 

 

Pandemia przeziębienia zabijającego ludzi ze zniszczoną szczepieniami odpornością.


 

 

Większość infekcji rzekomym "covid-19" ma przebieg bezobjawowy lub łagodny. Miliony ludzi przechodzi zakażenie często nie zdając sobie nawet z tego sprawy. Ci ludzie to miliony dowodów na to, że wirus "covid-19" nie jest żadnym problemem dla ludzi z normalną, nieuszkodzoną odpornością. 

Z drugiej strony kilka procent zakażonych choruje ciężko a z nich kilka procent umiera. Taki jest statystyczny obraz "pandemii".

Skoro przytłaczająca większość ludzi nie ma żadnego problemu z pokonaniem infekcji oznacza to, że wirus ten jest zupełnie niegroźny i bezproblemowy. Poważnym problemem jest jednak to, że część populacji ma zniszczoną (m.in. przez szczepienia na grypę) odporność. 

Te elementarne, logiczne wnioski są zbyt trudne do sformułowania dla "specjalistów" medycyny zindoktrynowanych szkodliwą i fałszywą "wiedzą", nieobiektywnych z racji źródeł finansowania. W lamestream mediach nikt o tym nie mówi, bo 80% przychodów mediów pochodzi z reklam leków i suplementów.

O tym jak odbudować odporność zniszczoną szczepieniami zawierającymi neurotoksyczne prekursory żywic przeczytacie w pozostałych moich wpisach na blogu - np. tutaj: mechanizm toksyczności szczepień


2021-03-12

Korzystne dla zdrowia oraz niejadalne produkty spożywcze.

Lista produktów szkodliwych, których jedzenie niszczy zdrowie:

  • piwo - żywica chmielu rozpuszczona w alkoholu wynaleziona w starożytnym Egipcie do zamieniania robotników w niewydolnych mentalnie, intelektualnie i hormonalnie niewolników. Złogi żywicy z szyszek chmielu stopniowo duszą tkankę nerwową.
  • buraki - warzywa naturalnie akumulujące borany, które uszkadzają układ odpornościowy. Między XVII a XX wiekiem bakteriobójczy boraks (czteroboran sodu) niszczący odporność był powszechnie używany do konserwacji świeżego mleka powodując epidemie chorób normalnie nie zakaźnych - dżumy, ospy, gruźlicy - szczególnie w populacjach miejskich, gdzie jedyne dostępne świeże mleko było zatrute boraksem.
  • jeżyny - dzikie maliny, neurotoksyczne, patrz: maliny.
  • brokuły - nieznacznie szkodliwe jak każde warzywo krzyżowe, nie warte jedzenia.
  • chleb - szkodliwy gdy zawiera kwasy (na zakwasie) zwiększające wchłanianie glutenu lub mąkę z tzw. pełnego przemiału czyli mielony pył celulozy krystalicznej kaleczącej tkanki. Pieczywo musi być jedzone z białkami mleka aby blokować wchłanianie glutenowej gumy. Mąka najczystsza dostępna, mleko, sól i drożdże szlachetne produkujące alkohol a nie dzikie drożdże (zakwas) produkujące kwas! Bułka z serem a nie chleb z piklem!
  • kapusta, brokuły, kalafior - bezwartościowe, nieznacznie szkodliwe, nie warte jedzenia
  • olej rzepakowy sprzedawany także pod nazwą marketingową canola - zawiera trujący kwas erukowy, olej słonecznikowy ma wyższą temperaturę dymienia i nie jest trujący jak rzepakowy - ale jest znacznie droższy w produkcji stąd rzepakowy jest intensywnie promowany.
  • seler - selerowate (pietruszka, kminek, czarnuszka) zawierają neurotoksyczny karwon niszczący układ hormonalny. Seler i kminek służą do odstraszania gryzoni z ogrodów a nie do jedzenia!
  • kolendra - jak większość roślin z rodziny selerowatych neurotoksyczna.
  • kurkuma - mielony pył celulozowy z intensywnym barwnikiem, szkodliwa.
  • mniszek lekarski - zawiera naturalny lateks, który w określonych warunkach może gwałtownie sieciować (zestalać się) powodując uszkodzenie układu nerwowego prowadzące nawet do paraliżu lub śmierci. 
  • siemię lniane, olej lniany - tłuszcze wielonienasycone czyli tłuszcze schnące są substratem do produkcji farb olejnych. W przypadku spożycia niszczą mechanicznie tkankę nerwową tworząc w niej złogi. Trucizna znana i używana przez farmację od starożytności. Śluz siemienia bez nasion (!) uzyskany na zimno ma właściwości osłonowe przy wrzodach żoładka i dwunastnicy oraz łagodzi niektóre rodzaje padaczek.
  • sól himalajska - zanieczyszczona w najlepszym razie związkami żelaza, manganu lub kobaltu a w najgorszym razie barwiona koszenilą - sól nie powinna zawierać żadnych zanieczyszczeń ani dodatków!
  • orzechy - twarde tłuszcze i oleje schnące stopniowo duszą tkankę nerwową prowadząc do niewydolności intelektualnej i hormonalnej.
  • pietruszka - jak pozostałe rośliny z rodziny selerowatych neurotoksyczna i niszcząca układ hormonalny.
  • makaron - jeśli jedzony z sosem pomidorowym bez sera niszczy zdrowie, w sosach śmietanowych/serowych cenny i bezpieczny pokarm. Makarony razowe są niejadalne - zawierają mielony pył celulozy krystalicznej kaleczący tkanki. Carbonarra tak, bolognese nie!
  • maliny - podstępnie trujące owoce niszczące tkankę newową powodujące uszkodzenia wzroku, krzywice, poronienia, wady wrodzone i rozwojowe (m.in. zespół Downa), alergie oraz białaczki. Im mniejsze dziecko tym cięższe uszkodzenia układu nerwowego i cięższe wady rozwojowe. U dorosłych "jedynie" niewydolności hormonalne i białaczki.
  • miód - jest w sensie chemicznym kwaśny, bywa, że zawiera żywice drzew iglastych (spadź iglastą) i wtedy jest neutoroksyczny. Nie ma właściwości leczniczych. Jeśli spożywać to wyłącznie od rozumiejących zagrożenie żywicami zaufanych dostawców i zawsze z serem (bo jest kwaśny).
  • olej rzepakowy zwany też canola - zawiera trujący kwas erukowy, ma niższą temperaturę dymienia od oleju słonecznikowego.
  • rabarbar - zawiera szkodliwy kwas szczawiowy, który tworzy w tkankach kryształy szczawianu wapnia niszcząc stawy, nerki i mózgi. 
  • łosoś i pstrąg karmiony krylem tzw. łososiowy. Skorupiaki - w tym także kryl - wytwarzają toksyczną żywicę, z której budują swoje skorupki. Ryby jedzące w naturze lub karmione krylem mają wybarwione tą żywicą mięso. Są naturalnie trujące żywicą z naturalnie trujących skorupiaków. Karmienie pstrągów krylem oceanicznym to już solidna dewiacja. Dodatkowo ryby hodowlane karmione ziarnem mają podobnie jak drób mięso przerośnięte glutenem. Łosoś jest zatem niejadalny bo je neurotoksycznego kryla a karp jest świetnym pokarmem w śmietanie, bo jest często dokarmiany zbożem i wtedy zawiera gluten.
  • drób - kury, indyki, kaczki - im starsze tym ich mięso jest bardziej przerośnięte glutenem, bo są karmione ziarnem. Świetny pokarm o ile w sosach śmietanowych bądź w daniach z serem.
  • krewetki - jak wszystkie skorupiaki są trujące z powodu żywicy produkowanej w ich gruczołach do budowy skorupek.
  • srebro - związki srebra stosowane wewnętrznie są toksyczne gdyż ulegaja redukcji do srebra metalicznego pod wpływem cukrów prostych (z owoców, miodu i melasy) powlekając komórki co prowadzi do ich obumierania. Właściwe odtrucie w zatruciach srebrem i ołowiem to cebula oraz wódka czysta - ich metabolity strącają metale niezwiązane z białkami.
  • szczaw - zawiera szkodliwy kwas szczawiowy tworzący kryształy szczawianu wapnia w mózgu, stawach i nerkach.  
  • szpinak - szkodliwy z powodu zawatości szczawianów, które tworzą kryształy szczawianu wapnia w tkankach niszcząc mózgi, nerki i stawy.
  • zielona herbata - starożytni Chińczycy wynaleźli fermentowanie herbaty aby inaktywować taniny (garbniki) herbaty zielonej i w ten sposób powstaje herbata czarna. Narcystyczne teściowe i apodyktyczne matki powinny pić zieloną herbatę. Ludzie powinni pić niearomatyzowaną herbatę czarną.
  • ocet - każdy rodzaj, niezależnie z czego wyprodukowany jest szkodliwy - jak każdy kwas organiczny upłynnia gluten lawinowo zwiększając jego wchłanianie co powoduje cukrzycę, otyłość, nadciśnienie itd. 
  • arbuz - nieznacznie trujący - uszkadza tkankę nerwową - głównie wzrok.
  • produkty mączne z tzw. pełnego przemiału - mąka powinna być tak czysta jak to tylko możliwe (jak najmniejszy numer oznaczający zanieczyszczenia) aby spożywać jak najmniej mielonego pyłu celulozy krystalicznej kaleczącej tkankę nerwową. produkty pełnoziarniste są szkodliwym nonsensem promowanym przez bandytów z medycyny niszczącym ludziom układ nerwowy.
  • wino oraz inne napoje owocowe fermentowane niedestylowane - szkodliwa liturgiczna kara w kilku religiach, zawiera wiele naturalnych trucizn takich jak garbniki, polimeryzujące estry, kwasy, żywice oraz trucizny mineralne (np borany). Picie symbolu życia, krwi i krzywdy, nawet jeśli jest tylko symboliczne, nie jest dobrym pomysłem.
  • Owoce kwaśne - niszczą zdrowie m.in. umożliwiając wchłanianie glutenu oraz niszcząc szkliwo zębów.
  • Owoce trawiące białka - ananas, kiwi, agrest, papaja - enzymatycznie trawią białka, w tym kolagen powodując m.in. tętniaki.
  • Owoce żywiczne - m.in. śliwka i mango - neurotoksyczne
  • Owoce trujące poliestrami - np. maliny, jeżyny
  • Owoce trujące garbnikami - np. porzeczki, czarny bez, aronia

Lista produktów cennych, zdrowych i neutralnych oczernianych przez bandytów z medycyny i farmacji jako szkodliwe z powodu braku szkodliwości lub właściwości leczniczych:

  • cebula - zdrowa, cenna i korzystan, zawiera aminokwas siarkowy cysteinę konieczny w zwalczani infekcji, cysteina deaktywuje jady z ukąszeń owadów. Może być jedzona duszona, smażona i gotowana - nie traci swoich właściwości.
  • cukier - neutralny dla zdrowia, im większe kryształy tym czystszy cukier (czystość cukru jest ważna jedynie w przypadku cukru z buraków, bo zawierają borany) gdyż zanieczyszczenia przeszkadzają w krystalizacji. Cukrzycę powoduje gluten niszczący trzustki a nie cukier. Gluten jest wchłaniany gdy jemy kwasy z owoców i kiszonek. Cukier nie szkodzi - jest jedynie kozłem ofiarnym bandytów z farmacji ukrywających prawdziwą przyczynę cukrzycy. 
  • herbata czarna niearomatyzowana bez dodatków - świetny napój orzeźwiający, herbata czarna ma inaktywowane podczas fermentacji taniny. Herbata zielona (niefermentowana) jest szkodliwa. Dodatki i aromaty są często szkodliwe - np. olej bergamotowy w earl grey.
  • jajka - kompletny pokarm bez wad.
  • kukurydza - pokarm idealny, oczerniany z powodu rzekomego GMO - nie zawiera glutenu, więc nie powoduje cukrzycy, nadciśnienia, zawałów, wylewów i demencji. Zwalczana bo nieprzynosi zysków bandytom z farmacji.
  • ziemniaki - pokarm idealny.
  • banany - wyjątek wśród owoców - nie jest ani kwaśny ani trujący.
  • masło - od lat niesłusznie oczerniane, surowe, nieogrzewane to wspaniały pokarm praktycznie nie wymagający trawienia. Ogrzewanie masła powyżej 40C powoduje parowanie alkoholi wysokorzędowych i utratę jego właściwości leczniczych (myjących tkanki). Masło tzw klarowane to marnotrawstwo - lepiej dusić i smażyć na oleju słonecznikowym a masło dodawać do potraw już lekko przestygniętych. 
  • mleko - kluczowe dla życia i zdowia ssaków, blokuje wchłanianie glutenu chroniąc przed cukrzycą, nadciśnieniem, otyłością i demencją. Najlepsze oczywiście pełnotłuste. Jeśli się zsiada a nie psuje mamy pewność, że nie zostało chemicznie zakonserwowane (np. zatrute boraksem). 
  • olej słonecznikowy - mała zawartość wielonienasyconej frakcji schnącej, brak trującego kwasu erukowego, wysoka temperatura dymienia, olej do smażenia.
  • ryż biały łuskany - pokarm bez wad, oczerniany podobnie jak kukurydza i ziemniaki z powodu braku zawartości glutenu powodującego dochodowe choroby - cukrzycę i nadciśnienie. Nie należy jeść ryżu niełuskanego, otręby nie są zdrowe - celuloza krystaiczna kaleczy tkanki.
  • sery - podobnie jak inne produkty mleczne blokuje wchłanianie glutenu za pomocą kazeiny. Sery nie zawierają laktozy i nie wywołują alergii - powinny być jedzone przez osoby nie tolerujące laktozy aby blokować wchłanianie glutenu. Ser żółty zaczyna chronić przed glutenem z opóźnieniem, bo wolniej uwalnia kazeinę - dlatego posiłek z glutenem należy zaczynać od sera białego a dopiero potem jeść sery twarde. 
  • Sól - gruba, bez dodatków, duże kryształy świadczą o czystości soli. Konieczna do życia i zdrowia! Bez soli nie możliwe jest trawienie - sok trzustkowy i żołądkowy są produkowane z soli. Każdy dodatek dyskwalifikuje sól - jod powoduje skoki ciśnienia, przeciwzbrylacz to żelazocyjanek potasu. Najtańszy różowy/czerwony barwnik to trująca koszenila.

 

Proszę udostępniać, kopiować, rozprowadzać, dyskutować i w miarę możliwości wspierać finansowo nasze wysiłki edukacyjne (tytuł przelewu - darowizna):

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O naturze pasożytnictwa.

 Katarzyna Hoffman   W przyrodzie żaden pasożyt nie eksploatuje nadmiernie swojego żywiciela, bo powoduje to jego własną szkodę, a że w zasa...